Stephanie Tency Openhartig over Haar Bekering tot de Islam in ‘Real Talk’ met Fernando Halman

In een van de meest openhartige afleveringen van Fernando Halman’s podcast Real Talk, deelt voormalig Miss Nederland en televisiepersoonlijkheid Stephanie Tency haar persoonlijke reis naar de islam. In gesprek met Fernando vertelt ze hoe ze zich vorig jaar in stilte heeft bekeerd en hoe haar geloof haar een diepe innerlijke rust heeft gebracht.

De Invloed van Haar Zus: Een Ommekeer in Dubai

Tijdens het gesprek beschrijft Stephanie hoe haar reis naar de islam begon met de invloed van haar zus, die in Dubai woont en eerder tot de islam bekeerde. Stephanie vertelt liefdevol over haar zus, die ze altijd als een inspiratiebron heeft gezien. “Ze is zo’n mooi mens, zo kalm en dankbaar voor het leven. Ze kan elke storm doorstaan,” vertelt Stephanie met bewondering. Ze herinnert zich een bijzonder moment in Dubai, waar ze samen met haar zus ontspande in een spa. Terwijl ze in het zwembad dreven, sprak haar zus de woorden: “Wat zijn we toch gezegend dat we dit leven mogen leiden.” Dit moment raakte Stephanie diep en bracht haar aan het denken over de kracht van dankbaarheid en geloof.

De rustige en dankbare houding van haar zus, vooral in contrast met het leed dat elders in de wereld plaatsvindt, zette Stephanie aan het denken over haar eigen spirituele pad. Het was een combinatie van bewondering voor haar zus en haar eigen persoonlijke zoektocht die haar richting de islam leidde.

Een Besluit in Stilte

Stephanie onthult in de podcast dat haar bekering tot de islam een jaar geleden plaatsvond, een beslissing die ze bewust uit de openbaarheid hield. “Niemand weet het, behalve mijn zus,” zegt ze eerlijk. Voor Stephanie was het een persoonlijke reis die ze niet wilde delen met de wereld, uit angst voor de meningen van anderen. Ze sprak over de druk van sociale media en hoe mensen soms verkeerde aannames kunnen doen. “Sommige mensen denken dat het een trend is, dat mensen het doen om populair te worden. Maar voor mij was dit een diep persoonlijke keuze.”

Ze vertelt ook hoe het geloof haar door moeilijke tijden heeft geholpen en hoe het haar kracht en hoop heeft gegeven in momenten van onzekerheid. Fernando, die zelf bekendstaat om zijn oordeelvrije benadering in zijn gesprekken, vroeg haar hoe ze haar relatie met het geloof ervaart in een wereld die vaak snel oordeelt. Stephanie antwoordt kalm: “Uiteindelijk kijkt God naar wat in je hart zit, en daar draait het om. Het oordeel van anderen doet er niet toe.”

In Real Talk Fernando, een platform waar mensen open en eerlijk hun verhaal kunnen delen, is Stephanie’s verhaal slechts een van de vele inspirerende gesprekken die Fernando voert. De podcast biedt ruimte voor iedereen om hun spirituele, persoonlijke en professionele reizen te delen, zonder oordeel. Fernando verwijst naar eerdere gasten zoals Youssef, beter bekend als Stefan Adels, en Donny Roefink, die ook hun eigen bekeringen en zoektochten naar geloof deelden.

Stephanie waardeert het platform dat Fernando heeft gecreëerd, waar mensen zich veilig voelen om hun waarheid te delen. “Wat voor jou werkt, werkt voor jou,” zegt Stephanie, benadrukkend dat ze respect heeft voor elk geloof en elke spirituele keuze.

stephanie tency in real talk fernando

Het Krachtige Boodschap van Dankbaarheid en Geloof

Stephanie sluit haar verhaal af met een boodschap voor luisteraars die zich misschien verloren voelen of op zoek zijn naar richting in hun leven. Ze gelooft dat geloof, in welke vorm dan ook, een bron van rust en houvast kan zijn. Of het nu gaat om de islam, het christendom, of een ander geloof, Stephanie moedigt mensen aan om een spirituele weg te vinden die hen hoop en kracht geeft.

In een wereld vol oordelen en negativiteit, benadrukt Stephanie het belang van begrip en liefde voor elkaar. “Wees liever voor elkaar,” zegt ze. “Geef iemand een compliment onder hun post, dat kan echt het verschil maken.” Haar verhaal is een krachtige herinnering dat, ongeacht de uitdagingen die we in het leven tegenkomen, geloof en dankbaarheid ons kunnen helpen om innerlijke rust te vinden.

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!